Universele afstandsbediening

Universele afstandsbedieningen zijn er in verschillende soorten en maten. Voor ieder huishouden (of kamer) is er een passende universele afstandsbediening. Zo zijn er universele afstandsbedieningen die ‘maar’ twee toestellen kunnen bedienen, maar ook afstandsbedieningen die dit kunnen tot zelfs twintig toestellen.

Een afstandsbediening die twee toestellen kan bedienen is bijvoorbeeld handig als u een tv heeft met een digitale ontvanger. De bediening zorgt er dan voor dat u niet twee aparte afstandsbedieningen nodig heeft om televisie te kijken. Meer gemak voor u dus.
Heeft u echter naast uw tv een aparte audio set, dvd-speler, digitale ontvanger, dvd-recorder en/of digitale recorder dan heeft u een uitgebreidere universele afstandsbediening nodig. Er zijn universele afstandsbedieningen die tot wel twintig toestellen kunnen bedienen. Een hele uitkomst mocht u anders twintig verschillende afstandsbedieningen gebruiken om te genieten van uw elektronica in huis.

Welke universele afstandsbediening past bij mij?

Nu vraagt u dit zich ongetwijfeld af. Naast het aantal apparaten die bereikt moeten worden door de afstandsbediening zijn er nog andere punten waar goed op gelet kan worden voordat u er één aanschaft. Installatie: Hoe een universele afstandsbediening instellen? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo is het mogelijk om uw apparaten door middel van een code te verbinden met de afstandsbediening. Andere dienen te worden ingesteld door middel van het gebruik van een computer. Dit zijn vaak de duurdere afstandsbedieningen. Door deze manier van installeren kan er een combinatie gemaakt worden van het gebruik van bijvoorbeeld de televisie.
Een voorbeeld: Om tv te kijken moet de tv, digitale ontvanger en audio set worden ingeschakeld. Dit kan worden ingesteld door een knop te kiezen dat staat voor ‘tv kijken’. Deze knop schakelt alle benodigde apparaten aan en zorgt dat u direct tv kan kijken.
In deze gevallen is het zo dat de installatie iets meer tijd in beslag neemt. Na de installatie is het gebruiksgemak erg hoog en wordt dit door veel klanten als erg prettig ervaren.